Volop spanning in de door Saturnus Leiden DS1 gewonnen wedstrijd tegen Heerle DS1
02 november 14
Wim Jautze

Heerle was met een jonge en vrij snelle ploeg naar Leiden afgereisd voor de wedstrijd tegen de dames van Saturnus Leiden. De dames van Saturnus waren hier op voorbereid en het beloofde een spannend handbalmiddagje te worden in de 5 mei hal.

En inderdaad het werd een spannende pot handbal met een knetterende slotfase.
Saturnus opende de wedstrijd door doelpunten van Marinke en Anne. Heerle kwam weer terug in de wedstrijd en wist zelfs de stand op 3-5 te zetten. Saturnus kwam hierna met goed teamspel op een 7-6 voorsprong. Het ging in de eerste helft verder om en om, echter keek Saturnus tegen een kleine achterstand aan, 9-10 in de rust.

In de rust een aantal situaties goed met elkaar geanalyseerd, waarna de scheidsen de tweede helft infloten.

Het werd een te gekke spannende tweede helft. Over en weer vielen de doelpunten, maar Heerle wist steeds weer op een punt voorsprong te komen. In de laatste 4 minuten stond de stand 16-16 op het score bord. Saturnus wist , ondanks één van de vele tijdstraffen (over en weer) 17-16 aan te tekenen. Vanwege de ondertal situatie aan Leidsche zijde, besloot Heerle een zgn. 0-6 dekking te spelen. Ondanks dat de Leidsche dames hier goed bewapend tegen zijn, wist Heerle toch te scoren en de stand op 17-17 te brengen. Met nog een aantal seconden te spelen, wist Saturnus een schitterende actie op touw te zetten in de open verdediging van Heerle en lanceerde Anne aan de rechterflank, die met een magistraat schot, in de allerlaatste seconde, de bal achter de goalie van Heerle wist te schieten. Het leek wel of de 5 mei hal ontplofte vanwege de ontlading bij zowel de spelersgroep als op de tribune. De eindstand 18-17 brengt de Leidsen in het linker rijtje op de ranglijst.

Vooral ook dank aan onze trouwe supporters op de tribune. Volgende week de topper tegen Schipluiden in de post kogeko hal. Kunnen we dan weer op de steun van onze supporters rekenen?