Competitie

De competitie

De competitie bij de handbal bestaat uit een veldseizoen en een zaalseizoen. Vanaf eind augustus tot eind oktober is de eerste helft van het veldseizoen. Daarna volgt van eind oktober t/m eind het zaalseizoen. Vervolgens wordt vanaf eind maart tot half juni de tweede helft van het veldseizoen gespeeld.

Thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagen, uitwedstrijden kunnen op zowel zaterdag als zondag gespeeld worden.

Weersomstandigheden

Het gebeurt bijna nooit dat een wedstrijd door weersomstandigheden niet door gaat. Alleen in de volgende situaties:

  • Het KNMI geeft code oranje/rood aan
    Het uit spelende team bepaalt zelf of het verantwoord is om naar de wedstrijd te reizen.
  • Onweer (bij veldwedstrijden)
    Bij onweer mogen er geen wedstrijden gespeeld worden. De thuisvereniging bepaalt wanneer de wedstrijd wordt afgelast. Let op: soms wordt een wedstrijd pas erg laat afgelast in de hoop dat het weer bijtrekt, ga zonder tegenbericht dus altijd naar de wedstrijd toe.

Regen is geen reden om een wedstrijd af te gelasten.

Gaat je wedstrijd niet door? Dan wordt je hierover zo snel mogelijk via je coach of teamverantwoordelijke geïnformeerd. Het is niet nodig om zelf met de NHV of het Saturnus bestuur contact op te nemen. Ga er zonder tegenbericht van uit dat een wedstrijd gewoon doorgaat. Afgelaste wedstrijden worden op een later tijdstip ingehaald.

Procedure slecht weer

Calamiteiten

Op wedstrijddagen kun je voor noodgevallen contact opnemen met Gise van den Wildenberg (06-23428136). Bijvoorbeeld bij het niet op komen dagen van de scheidsrechter of tegenpartij. Kan het een paar dagen wachten? Stuur dan een mailtje naar het bestuur.

Scheidsrechter- en wedstrijdtafelschema

Bij Saturnus zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het fluiten van wedstrijden en voor de wedstrijdtafel. Dat betekent dat we van alle senioren verwachten dat ze minimaal 1 keer per jaar een jeugdwedstrijd fluiten.

Loading...