Seniorenkamp 2022
05 september 22
redactie

Elk jaar in juni wordt er een jeugdkamp georganiseerd voor alle jeugd van Saturnus. Maar de senioren kunnen natuurlijk niet vergeten worden. Daarom vindt er ook elk jaar in augustus een seniorenkamp plaats!

Dit jaar vond het kamp plaats op een prachtige locatie in Lunteren. Het toppunt van deze locatie was de feestkelder waar we elke avond gezellig konden feesten met z’n allen.

En over feest gesproken. Het thema van het seniorenkamp was ‘feestdagen’. Kerstontbijt, paaslunch, nieuwjaarsduik en een Halloween avond. Geen feestdag werd overgeslagen.

Op vrijdagmiddag verzamelden alle kampgangers zich, in een zelfbedachte feestdagoutfit, bij het clubgebouw in Leiden. Na een korte keuring van de outfits door de jury, konden de auto’s vertrekken. Onderweg moesten de groepjes zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren om punten te verdienen en om de locatie van het kampgebouw te achterhalen. Er waren in totaal 88 opdrachten die ze konden uitvoeren. De groepjes hadden dus genoeg om zich mee bezig te houden tijdens de autorit.

Eenmaal aangekomen kon de eerste feestdag gevierd worden, namelijk Koningsdag! In tweetallen werd er gestreden door het spelen van echte oer-Hollandse spelletjes, zoals koekhappen en touwtrekken. Na Koningsdag was het natuurlijk tijd voor Koningsnacht! Dit werd groots gevierd in de prachtige feestkelder! En hier begon het. Zodra het nummer ‘Noodgeval’ van ‘Goldband’ opkwam stond iedereen mee te schreeuwen, waarbij ze het zelfs aan de andere kant van het bos nog konden horen. En vanaf dit moment is het nummer elk uur minimaal 3 keer gedraaid….

De zaterdagochtend begonnen we, voor velen na maar 2 uur slaap, met een sportdag. Heerlijk sporten in het zonnetje om de kater eruit te zweten. Vervolgens konden we lekker bezweet en uitgeput aan tafel aanschuiven voor het paasontbijt. Tijdens het paasontbijt kregen we de opdracht om een blaadje met een leeg paasei in te kleuren en er een presentatie over te geven. Eén ding is zeker, de tekenkunsten van de kampgasten verschilden nogal.. De creativiteit was daarentegen bij iedereen enorm hoog.

Hierna was het tijd om op te frissen en het Sinterklaasfeest te vieren. Dit feest werd gevierd door middel van een ‘levend bingo spel’. Bij elk getal die genoemd werd hoorde ook een voorwerp. Kon je het getal afkruisen op je bingokaart, dan moest je er ook voor zorgen dat je het daarbij genoemde voorwerp aan je tafel had staan. Denk aan een paal, borstel of een pak koffie.

’s Middags was het weer tijd voor een feestdaglunch. Tijdens het Oktoberfest konden we heerlijk genieten van een broodje braadworst. En bij het Oktoberfest konden ook de beerpullen niet ontbreken!

Na de lunch was het tijd voor 2 feestdagen, namelijk vader- en moederdag. We speelden een spel waarbij de vaders (de mannen) tegen de moeders (de vrouwen) allerlei challenges moesten uitvoeren. En je raadt het misschien al, maar de moeders zijn als winnaars uit deze strijd gekomen. En dat komt vooral door 1 opdracht die bij de vaders veel moeite kostten om uit te voeren. Het eten van een dropveter zonder handen blijkt voor vaders toch net te hoog gegrepen..

’s Avonds werd er een heerlijke Leidse 3 oktobermaaltijd gekookt door een aantal kampgangers. Tijdens het eten van de hutspot kregen we een quiz over de prachtige stad Leiden. De kennis van deze stad viel bij de meeste kampgangers een beetje tegen..

Na het eten speelden we een smokkelspel in het bos waarbij er, naast kleine paaseitjes, ook grote verhuisdozen gesmokkeld moesten worden. Dit was toch een stuk moeilijker dan gedacht..

En toen het echt echt echt donker was geworden was het tijd voor een spannende Halloweentocht in het bos. Wat de meeste kampgangers niet wisten was dat er een paar extra spoken naar het bos van Lunteren waren gekomen om de kampgangers eens echt goed te grazen te nemen. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat een er aantal zijn die nog steeds nachtmerries hebben.

En ook de zaterdagavond werd er tot in de late uurtjes hard gefeest in de gezellige feestkelder. En je kunt het misschien al raden, maar de hele avond klonk het zo: ‘het is een noodgevallll, help me uit de brand…’

De volgende ochtend stond er een heerlijk kerstontbijt klaar. Met kerstmuziek op de achtergrond kregen wij ook een muzikale opdracht. Per tafel moesten wij onze eigen kersthit in elkaar zetten. Om wat langer over deze muzikale opdracht na te kunnen denken gingen we eerst door naar een andere feestdag. Namelijk nieuwjaarsdag! En bij nieuwjaarsdag hoort een nieuwjaarsduik mét Unoxmuts! Gelukkig hadden we beter weer dan dat het normaal is op 1 januari.

Eenmaal weer terug in het kampgebouw was het dan toch echt tijd om de zelfbedachte Kersthits uit te brengen. En ook hier werd het nummer ‘noodgeval’ gebruikt. Het nummer werd omgetoverd tot een prachtige Kersthit: ‘het is een Kerstgevallll’

Helaas komt er aan alles een einde. Na 2 dagen feesten, spelletjes spelen, gezelligheid en non-stop ‘noodgeval’ zingen was het dan toch tijd om weer terug naar Leiden te gaan. We kijken terug op een prachtig weekend die heel goed is verlopen. Je zou kunnen zeggen dat we gelukkig geen noodgeval hebben gehad. Maar dat is maar net hoe je het bekijkt…

We kunnen niet wachten tot seniorenkamp 2023! Ben jij er dan (weer) bij?

– De Kampcommissie 2022

 

Loading...