Maak kennis met de vertrouwenscontactpersoon
27 november 21
redactie

Handbalvereniging Saturnus vindt het belangrijk dat iedereen veilig bij de verenging kan sporten. Helaas kan het voorkomen dat leden zich onveilig voelen. Heb jij bijvoorbeeld het gevoel dat je gepest of gediscrimineerd wordt bij de vereniging? Of is er sprake van geweld? Is er iemand binnen de vereniging die dingen doet die jij niet leuk/prettig vindt? De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het aanspreekpunt voor iedereen die binnen de vereniging te maken krijgt met seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon luistert naar jouw verhaal en helpt te zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en is er speciaal voor jou!

De VCP is aanspreekbaar voor leden, ouders van leden en vrijwilligers. De gesprekken zijn vertrouwelijk tenzij jij of een andere persoon in gevaar bent. Overleg tussen de VCP en het bestuur van de vereniging, speelt een belangrijke rol bij de oplossing als de situatie daarom vraagt. De VCP vraagt altijd aan jou of je anoniem wil blijven of niet.

Contact

Neem gerust contact op met onze VCP’er binnen onze vereniging. Mariska van der Made is aangesteld als Vertrouwenscontactpersoon bij Saturnus. Zij is te bereiken voor een afspraak via de app of via de mail. Je kunt ook het contactformulier onderaan deze pagina invullen dat rechtstreeks bij Mariska terecht komt.

Loading...