Scheidsrechter- en wedstrijdtafelschema

In 2017 is op de ALV besloten dat alle leden vanaf de B-jeugd jeugdwedstrijden gaan fluiten. Kijk daarom goed op het schema, ook als je nog nooit eerder een wedstrijd gefloten hebt.

Ruilen

Als de datum slecht uitkomt, probeer dan met iemand te ruilen. Dat kan binnen je eigen team, maar natuurlijk ook daar buiten. Wees attent naar je clubgenoten, zodat het niet voorkomt dat wedstrijden afgezegd moeten worden. Geef het wel even aan mij door als je ruilt, dan pas ik het schema aan.

Ja, maar ik kan helemaal niet fluiten!

Bij het fluiten van de E- en D-jeugd wedstrijden treed je niet op als scheidsrechter, maar als spelbegeleider. Je bent dus voornamelijk bezig met het begeleiden van de wedstrijd en het uitleggen van de spelregels aan de spelers.

Als je je graag wat extra wil voorbereiden, kun je op handbalmasterz.nl een aantal oefeningen doen en een spelregelbewijs halen. Geef dan de wedstrijdsecretaris even een seintje, dan krijg je een activatiecode.

Heb je een team- of clubgenoot die het prima vindt om de wedstrijd voor je te fluiten? Dat mag ook! Laat het de wedstrijdsecretaris dan even weten.

Praktische informatie

  • Zorg dat je altijd een kwartier van te voren aanwezig bent, zodat de wedstrijd zeker op tijd kan beginnen.
  • Er is in de 5 Mei hal (zaal) en bij de kantine (veld) een scheidsrechtersmap aanwezig, hierin zit een fluitje, kaarten, een scorekaart en een stopwatch.
  • Zorg het liefst voor een zwart shirt, een sportbroek met zakken is handig.

Schema

Loading...