DS1 domineert en wint verdiend van Snelwiek in Rotterdam
27 oktober 14
Wim Jautze

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Snelwiek in Rotterdam op het programma.
In het eerste bedrijf lieten de Leidsen met goed georganiseerd, dominant en creatief handbal zien wie in deze wedstrijd de dienst ging uitmaken. Saturnus speelde strak in de verdediging met Masja als betrouwbare goalie in het doel. Aanvallend wist Saturnus goed georganiseerd de schotkansen te creëren en te benutten. Snelwiek wist slechts 5x te scoren in de eerste 30 minuten terwijl Saturnus 13 keer het net aan de overzijde deed bollen.
In de rust werd afgesproken om het vertoonde solide basis spel in de volgende 30 minuten te handhaven.
Net als in het eerste bedrijf wist Snelwiek het eerste doelpunt te scoren, maar het duurde niet lang of de ploeg uit Leiden scoorde via Lonneke 2x achter elkaar. Snelwiek was niet van plan om op te geven en er volgde een periode dat om en om werd gescoord.
Halverwege de tweede helft nam Saturnus weer het heft in handen en domineerden de rest van de wedstrijd. Snelwiek moest het nu alleen nog hebben van hun opbouwster nummer 11 die als enige nog 4x wist te scoren. Sylvia kreeg in de slotfase, na een enkel blessure, weer een aantal speelminuten en wist gelijk een goed schot van Snelwiek uit het doel te ranselen.
Ook de tweede helft werd gewonnen en met de eindstand 14-25 in ons voordeel konden we terugkijken op een goede wedstrijd, met veel hoogtepunten en af en toe een kleine dip. De eerste 2 punten zijn binnen!