DS1 van Saturnus Leiden redden het niet tegen een sterk spelend Schipluiden
09 november 14
Wim Jautze

Afgelopen zaterdagavond waren de dames van Saturnus Leiden te gast bij de dames van Schipluiden in de Post Kogekohal.. De afspraak was om het goede spel van de afgelopen 2 wedstrijden te continueren tegen de mede koploper in de hoofdklasse De eerste helft lukte dit uitstekend en wisten de Leidsen het spel te bepalen. De ruststand was dan ook verdiend 8-10 in het voor Saturnus Leiden.

In de rust afgesproken het goede spel ook in de volgende 30 minuten voort te zetten.

Het werd al vrij snel duidelijk dat Schipluiden uit een ander vaatje ging tappen. Na een minuut of 10 spelen was de stand weer gelijk 13-13. Hierna volgde een periode waarin de Leidsche dames geen enkele kans kregen om te scoren, terwijl Schipluiden met snel en goed spel 7 doelpunten op rij wist te scoren. In de slotfase wisten Marinke en Lonneke ieder nog een treffer op hun naam te schrijven. De eindstand was een verdiende 22-16 overwinning voor de ploeg uit Schipluiden.

Volgende week zondag spelen de dames van Saturnus Leiden om 13.10uur weer in de vertrouwde 5 mei hal tegen Westlandia2. De Leidsche dames zullen alles op alles zetten om de draad weer op te pakken en voor de 2 punten te strijden.

Kunnen wij dan weer rekenen op de steun van onze trouwe supporters? Tot zondag.