Versoepelingen per 19 mei
20 mei 21
Gise van den Wildenberg

Sinds gisteren zijn er een aantal versoepelingen van coronamaatregelen voor sport ingegaan. Via deze update willen we jullie graag op de hoogte brengen van welke invloed dit heeft op Saturnus.

Wat verandert er:

 • De wc’s kunnen tijdens de training weer gebruikt worden. Maximaal één speler mag tegelijk in het kantinegebouw aanwezig zijn. De wc’s mogen niet worden gebruikt als kleedkamer.
 • Spelers van 27 jaar en ouder mogen weer gezamenlijk trainen, op 1.5 meter afstand.
 • Keepers van 27 jaar en ouder mogen onder voorwaarden deelnemen aan de 26- trainingen.

Wat blijft hetzelfde:

 • De trainingstijden blijven (voorlopig) hetzelfde
 • De kantine blijft dicht
 • De kleedkamers blijven dicht
 • Er is geen publiek toegestaan: spelers gaan direct na de training naar huis, ouders kunnen niet tijdens de training blijven kijken.
 • Spelers van 27+ trainen op 1.5 meter afstand van elkaar. Overige senioren houden voor de training, na de training en tijdens rustmomenten 1.5 meter afstand van elkaar.
 • Er mogen geen wedstrijden met andere verenigingen worden gespeeld. Jeugdspelers en senioren van 26 jaar en jonger mogen wel onderlinge partijtjes spelen.

Een aantal van de wijzigingen (en niet-wijzigingen) lichten we hieronder verder toe. Voor een volledig overzicht, zie de pagina coronaregels.

27+ senioren

Sporters van 27 jaar en ouder mogen weer in groepsverband trainen. Dat betekent dat zij nu gezamenlijk kunnen trainen in plaats van in groepjes van 4. Echter moeten zij nog wel onderling 1.5 meter afstand houden tijdens de trainingen. Zij kunnen daarom nog niet aansluiten bij de reguliere seniorentrainingen en blijven apart trainen.

Uitzondering voor 27+ keepers

Omdat keepers ook in een normale situatie makkelijker afstand kunnen houden van anderen op de training, mogen zij onder de volgende voorwaarden wel deelnemen aan de reguliere seniorentrainingen:

 • Keepers van 27 jaar en ouder lopen zelfstandig warm, op afstand van de groep. Bijvoorbeeld op het gras naast de kantine.
 • Keepers mogen niet tijdens het keepen achter elkaar staan om ballen af te vangen, tenzij beide keepers 26 jaar of jonger zijn. In deze situatie is het namelijk niet mogelijk om 1.5 afstand te houden.
 • Als er een keeper van 27 jaar en ouder in het doel staat, betreed niemand anders de cirkel (uitzondering is landen na een schot): spelers halen dus niet zelf hun bal uit de goal, overige keepers wachten op gepaste afstand.

Trainingstijden

We krijgen veel vragen over de trainingstijden: worden die nog veranderd nu er geen avondklok meer is?

Het antwoord is nee, voorlopig niet. We snappen dat de tijden en dagen op het moment niet voor iedereen ideaal zijn. We zullen echter pas weer terugkeren naar het reguliere trainingsschema zodra de 27+ senioren weer deel mogen nemen aan de reguliere trainingen, dan hebben we namelijk minder ruimte nodig. Op deze manier hoeft de logistieke puzzel van het trainingsschema niet steeds opnieuw gelegd te worden.

Kantine

Helaas blijft de kantine van Saturnus nog even gesloten. We waren natuurlijk blij verrast toen vorige week ineens bleek dat de opening van sportkantines deels naar voren is gehaald. Echter bleek in de afgelopen week dat de kantine van Saturnus niet aan de voorwaarden kan voldoen.

Gelukkig lijken de versoepelingen elkaar nu snel op te volgen, en hopen we binnenkort wel de deuren van de kantine te kunnen openen. Wanneer dit moment er is, zal de Activiteiten Commissie ook een feestelijke opening verzorgen.

Update zaal

Op dit moment mag er weer in de zaal getraind worden, maar alleen op 1.5 meter afstand in tweetallen. Daarom kunnen er helaas nog geen zaaltrainingen starten.

Loading...