Update over de inhaalcompetitie
10 april 21
Gise van den Wildenberg

De lente is officieel begonnen, en in een normaal competitiejaar zouden we nu net de eerste veldwedstrijden achter de rug hebben. Nu bikkelt de jeugd al vanaf januari op het asfalt in de kou, en hebben de senioren er ook al meer buitentrainingen op zitten dan normaal voor deze tijd van het jaar.

Bij ons bestuursleden zijn er al een paar weken voorbereidingen in gang om het inhaalseizoen te kunnen starten: de teams zijn ingeschreven, de zalen gereserveerd, en de wedstrijden één voor één ingepland.

Maar helaas, de maatregelen zijn almaar verlengd. We mogen nog niet allemaal trainen, zaalsporten zit er niet in, en competitie al helemaal niet. Misschien heb je de wedstrijden al in sportlink voorbij zien komen, om ze vervolgens één voor één te zien worden afgelast. De start van de inhaalcompetitie is inmiddels verschoven van halverwege april, naar 8 mei. Heel verrast zijn we natuurlijk niet, maar jammer is het wel.

Eigenlijk verwachten we niet dat er dit competitiejaar nog wedstrijden gespeeld gaan worden. Desalniettemin zitten we alsnog in de startblokken, want als er wél weer wat meer mag, willen we natuurlijk meteen van die mogelijkheid gebruik maken.

Een concrete planning maken durven we nog niet, daarvoor volgen de veranderingen elkaar te snel op. Wel kunnen we snel schakelen, en we hebben gemerkt dat dat voor jullie ook geldt. Dat betekent trouwens ook dat het ineens snel kan gaan, en er onverwacht zaaltrainingen of wedstrijden op het rooster staan als er wat versoepelt wordt. Omdat leden onder de 27 al weer mogen trainen, houdt de NHV voor de inhaalcompetitie ook niet meer de vier weken voorbereidingstijd aan.

Komende week is er weer een persconferentie, en mocht er ruimte zijn om meer te doen op sportgebied, zijn jullie natuurlijk de eerste die het horen.

Ondertussen zijn verschillende sportbonden hard aan het lobbyen bij de regering om toch vooral niet de sport te vergeten bij het overwegen van de mogelijke versoepelingen. Er wordt met name aandacht gevraagd voor de zaalsport en de 27-plussers. Ook is de NHV druk bezig met het opzetten van allerlei evenementen in de zomermaanden, voor zowel de jeugd als de senioren, waar wij natuurlijk graag bij willen aanhaken.

We denken dat er steeds meer mogelijk gaat worden op het gebied van sport. Daarom hopen we dat we, competitie of geen competitie, toch kunnen uitkijken naar een mooie handbalzomer.

Loading...