DS1 SL toonde goede wil, maar speelden beneden de maat tegen koploper WHC en verloren met 16-25
16 maart 15
Wim Jautze

Na de leuke afscheidswedstrijd van de heren veteranen (volle bak op de tribunes!), maakte het dames vlaggenschip van SL hun opwachting voor de wedstrijd tegen koploper WHC. Met de uit-pechwedstrijd in Loosduinen nog vers in het achterhoofd, 4x blessures, waren de Leidsen er op gebrand om revanche te nemen.

De ploeg was inmiddels weer compleet geworden en toonde goede wil voor een positief resultaat. Echter, ondanks de goede wil, bleef de gehele wedstrijd het spel beneden peil. SL keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan en dat heeft WHC niet meer uit handen gegeven. Het scoren wilde niet vlotten en verdedigend gaf de doorgaans sterke verdediging onnodig veel ruimte weg, waardoor WHC te veel vrije schotkansen kreeg en benutte. Het eindsignaal was geklonken en de Leidsen moesten genoegen nemen met een 16-25 nederlaag.

Met nog 3 wedstrijden te gaan in deze competitie zal de ploeg nog de nodige inspanningen moeten leveren voor een eindklassering in het zgn. ‘linker rijtje’. De concurrentie zit op de hielen. Gaat dit lukken? We wachten, in vol vertrouwen, af.

Dank weer aan onze trouwe supporters die het zeker verdienen om de ploeg een volgend keer weer spetterend te zien spelen om de punten naar binnen te slepen.

De doelpunten werden gemaakt door Liza 1, Lotte 2/1, Anne 6/3, Amy 2, Lonneke 3, Marinke 1 en Leonie 1.

DS2 moest het opnemen tegen het stugge Foreholte. Ondanks het veel betere veldspel van de Leidse dames werd er niet goed met de schotkansen omgesprongen, waardoor er te veel scoringskansen verloren gingen. Verdedigend had Saturnus de zaak prima voor elkaar en gaf Foreholte nauwelijks kansen. Opvallend was hier het goede keeperswerk van goalie Marit.

In de laatste minuten van de wedstrijd, bij gelijke stand 10-10, kwam het vizier aanvallend goed op scherp te staan en werden er 2 doelpunten achter elkaar gescoord, zodat SL met de eindstand 12-10 weer 2 punten in de wacht heeft weten te slepen.

Loading...