DS1: plan mislukt; exit met een kater
08 maart 15
Wim Jautze

Het toch al uitgeholde DS1 van SL kreeg afgelopen weekend met nog meer absenties te maken. 2 basis speelsters gingen op wintersport vakantie en de eerste keepster had een familiefeestje. Daarnaast was Amy Blansjaar niet inzetbaar vanwege een schouderblessure.

De overgebleven 4 basis speelsters waren helaas niet top fit voor de lastige 4 punten wedstrijd tegen HMC in Raamsdonksveer. Gelukkig was 2e keepster Sylvia wel top fit. 5 speelsters uit DS2 en hun keepster Marit waren uitgenodigd om voor deze wedstrijd aan te sluiten bij DS1.

Het plan was om met de 4 DS1 basis speelsters een solide draagvlak in het veld te creëren waar telkens 2 speelsters uit het 2e op konden meesurfen en zo met de routiniers de nodige ervaring opdoen. Hoe anders kan het uitpakken. De 4 basis speelsters moesten helaas door allerlei oorzaken regelmatig op de bank plaats nemen en lopende de wedstrijd stonden er steeds meer dames uit de reserveploeg in het veld. Duidelijk dat dit iets te veel van het goede was, maar wel chapeau voor deze meiden, die vochten voor wat ze waard zijn.

HMC lustte hier wel pap van en scoorde er dan ook flink op los terwijl de score aan Leidse zijde zeer beperkt bleef. Werd de eerste wedstrijd nog overtuigend door SL met 21-13 gewonnen van HMC, nu was de eindstand 28-10 in het voordeel van HMC. Snel omkleden en met een kater weer 100km naar huis.
Doelpuntenmakers Liza 3/1, Efi 2, Lonneke 2, Marinke 2 en Nathalie 1

DS2 speelde een puike wedstrijd tegen MSV. Mogelijk dat de hoofdklasse ervaring van de avond ervoor ook een goede ervaring was geweest en bonden MSV met de duidelijke cijfers 23-12 aan de zegekar! Goed gedaan meiden en door naar de volgende wedstrijd.

Loading...