Samengesteld DS1 speelt, ondanks verlies 21-17, een goede wedstrijd in de derby tegen ROAC
23 maart 15
Wim Jautze

Het zit niet mee met DS1 van SL. Naast de 4 foreigners waren er nu ook 3 geblesseerden. Een fit kwartet basisspelers en 2 keepsters, 2 niet fitte speelsters en 2 speelsters, uit de reserves vormde de smalle spelersgroep voor de derby tegen ROAC uit en in Rijpwetering. Om 20uur klonk het eerste fluitsignaal en ging de derby van start.
SL begon sterk aan de wedstrijd. Na een 1-0 achterstand zorgde Lonneke voor de gelijkmaker en bracht Anne even later de ploeg op voorsprong. Er werd goed gespeeld, aanvallen waren scherp en de verdediging en keepster sloten goed de linies.
Tot 6-6 ging het gelijk op, waarna ROAC beter in de wedstrijd kwam, mede dankzij de boomlange en goed scorende opbouwster, nr 9, van ROAC die letterlijk met kop en schouder boven een ieder van SL uitstak. Ondanks dat SL duidelijk het betere veldspel had, stond bij rust een kleine voorsprong, 9-7, voor ROAC op het scorebord.

In de tweede helft gaf SL een flinke dot gas hetgeen resulteerde in de gelijke stand 13-13. Om het gevaar van de opbouwster met nr. 9 te stoppen werd besloten om Amy ‘man’dekking te laten geven. Aanvankelijk pakte dit goed uit en wist SL tot 16-16 op gelijke voet met ROAC te blijven.
Pech als je kan hebben werd een tweetal pingels gemist en volgden een aantal tijdstraffen aan SL zijde. Dit bleek teveel van het goede en deed SL de das om. ROAC kon hierdoor naar 21-17 uitlopen hetgeen ook de eindstand van deze sportieve wedstrijd was.
Compliment voor Floor en Marieke Meelen die een prima wedstrijd speelden en ook een pluim voor de twee nog half geblesseerde speelsters Lonneke (toch topscoorster met 5 doelpunten!!) en Amy, die zich, ondanks een nog niet herstelde enkel blessure, voor 100% heeft ingezet. Een pluim voor Lotte, de duizendpoot, is zeker op zijn plaats. Je kan Lotte zonder probleem op meerdere plaatsen inzetten zonder dat dit ten koste van haar spel gaat.

Door het derde verlies op rij is SL gezakt naar een gedeelde 7e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan, volgende week HWC thuis en na de Pasen uit tegen Leidse Rijn. 2 wedstrijden waarbij totaal 4 punten kunnen worden behaald. Een reële optie!

Doelpuntenmakers waren Lotte 3, Lonneke 5, Liza 2, Marieke 1, Leonie 2 en Anne 4/1

Zondagmiddag 1310 thuis tegen HWC in onze 5 mei hal. Kunnen we weer op de ondersteuning van ons vertrouwde publiek rekenen?

DS2 speelde in Stompwijk de laatste zaalwedstrijd tegen de gelijknamige club. Eerst kwam de aangewezen scheids niet opdagen en werd door Stompwijk telefonisch een eigen scheids uit de badkuip gevist om onze wedstrijd te fluiten. De wachttijd werd na de warming up opgevuld met een acrobatische demo door Floor. Vooral de eerste helft werd een spetterende pot van onze meiden. Verdediging als een huis, de boomlange cirkelspeelster kreeg geen kans van de Leidse verdediging. Aanvallen die prima werden opgezet en afgemaakt. Echter, de scheids was waarschijnlijk zijn turfkaartje in de badkuip verloren en hield de stand niet bij. Met daarnaast de bank van de tegenpartij die de stand wel, maar niet goed bij hield. Dit leverde een vertekende ruststand op in het nadeel van SL. Echter de technische staf van SL heeft corrigerend aan de bel getrokken met resultaat dat de stand werd aangepast, 3-15, in het voordeel van SL.
‘Doorgaan zo in de tweede helft’ was ons plan. Echter het loopt soms wat anders. Het kruid was aanvallend en verdedigend even opgedroogd en we maakten het ons zelf daardoor lastig. Uiteindelijk toch de draad weer opgepakt en met een goed eind offensief behaalden de dames een dik verdiende overwinning, 24-10. Ook een pluim voor de invallende doelvrouwe Nina die de nodige ballen uit het doel ranselde. Gefeliciteerd meiden! Een schitterende en dik verdiende derde plaats in competitie!

Loading...