Wedstrijdverslag WK-play-off Nederland-Rusland
19 juli 13
redactie

Het is alweer een tijdje geleden, maar op 2 juni gingen we met een aantal leden van Saturnus Leiden naar de WK-play-off wedstrijd Nederland-Rusland in de Topsporthal Rotterdam.

In de eerste helft van de wedstrijd was Nederland in het voordeel. Na 10 minuten gespeeld te hebben, stond Nederland 8-2 voor, wat heel bijzonder was want de laatste keer toen Rusland en Nederland tegen elkaar speelden won Rusland ruim. Het Nederlandse team was sterk, waarin voor mij Lois Abbingh (linkeropbouw) en Martine Smeets (linkerhoek) erg opvielen. Lois Abbingh had hele mooie sprongschoten die er keer op keer in gingen en Martine Smeets kon heel mooi schieten vanaf de hoek. Marieke van der Wal, die het grootste deel van de wedstrijd in het goal stond, was ook heel erg goed. De ruststand was 16-10 in het voordeel van Nederland!

In de tweede helft speelde Rusland beter dan de eerste helft en in de loop van de tweede helft kwam Rusland zelfs op voorsprong. Nederland ging steeds meer fouten maken, waardoor het nog makkelijker werd voor de Russen om te scoren. Ook ging Martine Smeets door haar enkel en moest zij stoppen met spelen wat ook heel nadelig was voor het Nederlands team, omdat Martine Smeets veel goals maakte. Uiteindelijk is won Rusland de wedstrijd met 26-27, wat natuurlijk heel jammer was. Maar een week later heeft Nederland de return in Rusland gewonnen met 21-33 waardoor het Nederlandse damesteam gekwalificeerd is voor het WK in Servië dat eind 2013 plaats zal vinden.