Saturnus Leiden DS2 – Unitas’63 DS1
09 november 17
Gise van den Wildenberg

Zondag 5 november stond onze eerste thuiswedstrijd op de planning. Voor ons speelden DS1 en DS3, zij speelden beiden een goede wedstrijd en wonnen ruim… nu waren wij aan de beurt!

Wij begonnen de wedstrijd met Sanne op het doel, ondanks dat zij geen ‘echte’ keeper is, deed zij dit ontzettend goed. Unitas kwam telkens op voorsprong, maar wij wisten tot de 6-6 elke keer weer de aansluitingstreffer te maken door de goals van Ninka, Lois, Claudia en Myra. De verdediging stond best goed en in de aanval waren er mooie pogingen. Unitas’63 liep uit tot 7-10. Twee van onze hoeken, Floor en Marjolein, scoorden prachtig en trokken de stand weer gelijk. Met 12-12 gingen we de rust in.

Na wat complimenten en tips van Michiel startten wij de tweede helft met Zoé op het goal. Het spel was leuk om te zien! Pas na zo’n 10 minuten opende Claudia de score door middel van een zelfbevochte penalty. Voor het eerst deze wedstrijd namen wij de leiding en langzaam bouwden wij die voorsprong uit. Met drie benutte penalty’s en vier doelpunten vanaf de opbouw van Lois en Eef zetten wij het scorebord op 19.
Unitas kwam slechts drie keer tot scoren in de tweede helft, de verdediging stond goed en Zoé keepte weer fantastisch. Dit resulteerde in een 19-15 overwinning!
Tuurlijk, er is nog veel te leren, maar we vertrouwen erop, want wij hebben vandaag als team gewonnen!

Wij willen nogmaals de invallers, Michiel en onze supporters bedanken!

Sportieve groetjes,
DAMES 2

PS. Wij zoeken nog een keeper! Heb je interesse, stuur ons een mailtje! info@saturnus-leiden.nl