Kampioenswedstrijd Dames 2
25 juni 12
redactie

Zondag 18 maart 2012-03-23

Een spannende en drukke dag voor Saturnus. 3 kampioenschapwedstrijden op één dag! Te beginnen met de dames 2 tegen Warmunda 1. In de uitwedstrijd tegen Warmunda was het geëindigd in het voordeel voor de tegenpartij. Bij deze wedstrijd was het erop of eronder voor Saturnus betekende dit gaan voor gelijkspel of de winst.

In de eerste helft startte Saturnus sterk met in de eerste minuten gelijk een doelpunt. Deze start beloofde veel goeds en het spel werd dan ook doorgezet in de gehele eerste helft. Zeker aan de verdediging van Saturnus was te merken dat dit een belangrijke wedstrijd was, de aanvallen van Warmunda werden stevig vast gezet niemand kwam er door. De fanatieke verdediging resulteerde helaas wel in enkele penalty´s voor Warmunda die perfect in de kruising van het doel werden gelegd. Desalniettemin gingen beide teams de rust in met 12-6 in het voordeel van Saturnus.

In de tweede helft herpakte de dames van Warmunda zich aanzienlijk. Saturnus weet echter hun sterke spel van de eerste helft niet door te zetten. Al snel weet Warmunda het doel te vinden met de bal en langzaamaan lopen de punten van de teams dichter naar elkaar toe. Zo liep de voorstand van Saturnus steeds verder terug en kwamen de punten te staan op maar een verschil van 1 of 2 punten. Beide teams voelde de druk stijgen wat ook te merken was aan het spel, dit werd steeds rommeliger
bij beide teams. De paniek en stress steeg al helemaal toen enkele minuten voor het einde de stand op gelijkspel kwam. Beide teams hadden nog alle kansen om het kampioenschap binnen te halen en vechten deze laatste minuten met man en macht. De klokt tikt weg met een blijvende 16-16 op het bord, maar in exact de laatste seconde fluit de scheidsrechter voor een vrije worp vanaf de 9 meter lijn voor Warmunda. Zo kan de wedstrijd in de laatste seconde nog beslist worden. Met een muur van alle spelers van Saturnus wordt de verdediging ingezet. Met nog een actie op het doel kan
Warmunda nog winnen. Gelukkig voor Saturnus is deze actie vol naast en komt alle spanning eruit met groot gejuich, Saturnus Dames 2 is kampioen!