Handbal Clinic op de Pacelli School
11 november 15
Sjoerd

[rev_slider alias=”clinic-pacelli”]

Op maandag 2 en 9 november heb ik samen met Marieke op verzoek van Robin Hielkema (Combinatiefunctionaris Thuis Op Straat) een handbal clinic mogen geven tijdens de gymlessen van groep 3 t/m 8 op de Pacelli School in Leiden.

[Maandag 2 november]
Veel te vroeg opgestaan. Snel alle spullen voor de clinic in de bakfiets gegooid en met ontbijt op de fiets richting de gymzaal. Ondanks een goede voorbereiding toch weer spannend. Om 8:00 bij de gymzaal. Deur op slot en niemand aanwezig. Robin onbereikbaar. Aandachtspuntje voor de volgende keer. Om 8:10 druppelen de eerste kinderen binnen. Gelukkig komt de juf om 8:15 met een sleutel aanzetten. Vlug alles klaarzetten. De clinic bestaat uit 5 opeenvolgende lessen van 40 minuten waarin alle klassen langskomen (pauzes zijn voor softies :-). Robin helpt in alle blokken goed mee. Ook Marieke lijkt er erg veel plezier in te hebben. Om 10:30 stokt het programma even. Lijkt erop dat er een groep niet komt opdagen. Even een rustig moment. Dit wordt in het laatste blok gelijk rechtgezet doordat er nu 4 groepen zijn (44 kinderen in een kleine gymzaal!). Met wat improvisatie ook het laatste blok leuk af kunnen ronden. Om 12:56 zit ik weer in de trein richting Utrecht (zonder stem, maar met een zeer voldaan gevoel)

[Maandag 9 november]
Zelfde ritueel als de vorige maandag. De clinic lessen lijken nu veel sneller te gaan. Groep 3 is enorm enthousiast over de wedstrijd en blijf in luid koor roepen dat ze nog meer wedstrijdjes willen doen. Toch iets goed gedaan. Ook de andere groepen zijn enthousiast over de afsluitende wedstrijd.

Terugkijkend was het een enorme enthousiast groep kinderen. Pacelli school bedankt!!

Loading...