Dames1 starten zaal competitie uit tegen DWS in Schiedam
06 oktober 14
Wim Jautze

Afgelopen zaterdagavond is de zaalcompetitie voor DS1 gestart. Vanuit de doelstelling bouwen aan en ontwikkelen van een bredere selectie, met aansluiting vanuit het tweede damesteam, kende de wedstrijd tegen DWS voor onze dames een goede eerste helft. De strijd ging gelijk op, waarbij Saturnus Leiden, met goed spel en prima keeperswerk door Masja, steeds op voorsprong kwam. Dit resulteerde in een 10-12 voorsprong in de rust voor de Leidsen.

Gesprekspunt tijdens de rust was het regelmatig affluiten van technische fouten op de cirkel, hetgeen balverlies betekende. Navraag bij de arbiters tijdens de rust leerde dat het niet is toegestaan om als cirkelspeler te bewegen als je een sper zet. Foutieve interpretatie van spelregels bleek achteraf. Onderling werd afgesproken het goede spel van de eerste helft te continueren.

Ondanks de goede bedoelingen werd de tweede helft de keerzijde van de eerste helft. Hoezeer ook de inzet van de ploeg prima was, werd het scoren spaarzaam. Toch bleef Saturnus Leiden tot 17-17 gelijk opgaan wat punten betreft versus DWS. Hierna wist DWS 5x achterelkaar het doel te treffen en werd, wel geflatteerd, met 17-22 verloren in een wedstrijd waarin Saturnus Leiden lang de boventoon wist te voeren.

De doelpuntenmakers waren

Lotte 2, Anne4, Leonie 1, Sanne 2, Lonneke 1, Marinke 5, Judith 1 en Sasha 1.

a.s. zondag (13:10) in de 5 mei hal speelt DS1 tegen Aalsmeer2. We zullen er alles aan doen om de 2 punten in Leiden te houden.

Supporters zijn belangrijk en van harte welkom!