DS1 verliest onnodig in een wedstrijd met twee gezichten
13 oktober 14
Wim Jautze

Afgelopen zondag speelde dames1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de vertrouwde 5 mei hal tegen Aalsmeer2.

De ploeg uit Aalsmeer was een jong en jeugdig talententeam met snel en redelijk technisch goed verzorgd handbal. Dit maakte op de dames uit Leiden in de eerste helft weinig indruk. Met sterk spel wisten de Leidsen de Aalsmeersen flink in het nauw te drijven. De verdediging stond als een huis, waardoor Aalsmeer niet in staat was om na 30 minuten meer dan 5 doelpunten te scoren. In de aanval ging het bij Saturnus redelijk goed. Wel teveel balverlies, maar de ballen die wel scoringsrijp waren gingen er dan ook 9 keer in. De ruststand was een verdiende 9-5 voorsprong. Al met al een goede basis om met vertrouwen de 2e helft in te gaan.

Na de rust was het goede en gecontroleerde spel verdwenen. Veel fouten werden er gemaakt en na 5 minuten, bij de stand 11-8 in het voordeel van de Leidsen, raakte Saturnus het spoor volledig bijster en liet Aalsmeer 11 keer achterelkaar scoren, zonder zelf tot scoren te komen. Met nog tien minuten op de klok kwam Saturnus weer in het goede spel terug. Dit was wel te laat, maar in de laatste 10 minuten scoorde Saturnus 7 keer tegenover Aalsmeer 3 keer. De einduitslag was een teleurstellende 18-22 nederlaag.

Na 2 wedstrijden ging het 2 keer in de 2e helft mis. De focus is gezet om dit bij de volgende wedstrijden te voorkomen. Hiervoor is inmiddels met de ploeg een kader gemaakt.

Pluim voor Wilma van der Ham, die in het laatste kwartier van de wedstrijd haar debuut bij dames1 in de zaalcompetitie maakte en tevens 2x wist te scoren.

Het komende weekend is er geen competitie. Op 26 oktober spelen de dames uit tegen Snelwiek 1 in de Asterlo sporthal. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Heerle op 2 november om 1310u in de 5 mei hal.

Doelpuntenmakers: Anne 5, Marinke 5, Lonneke 4, Sacha 1, Lotte 1, Wilma 2.

Kunnen wij weer op uw aanmoedigingen rekenen?