…+6-4=+2=2 punten voor DS1 SL in de wedstrijd tegen Westlandia
02 maart 15
Wim Jautze

DS1. Inmiddels is speelster nr 4, Wilma, over de grens vertrokken en telden we verder één geblesseerde en één afwezige, hetgeen betekent dat het voor DS1 improviseren is geblazen en de schouders eronder zetten. Gelukkig is DS1 een flexibele groep die tegen een stootje kan. Daarbij traint de selectie steeds als ‘één team’, waardoor het gemakkelijker is geworden om speelsters uit DS2 in te passen. Zo maakten Floor, Efi, Ninka en Marieke Meelen hun opwachting in het vlaggenschip van SL.
De eerste helft werd er heel geconcentreerd gespeeld en kreeg Westlandia geen schijn van kans. Goed uitgespeelde aanvallen leiden tot mooie doelpunten terwijl de verdediging stond als een huis met Masja als betrouwbare schatbewaarster tussen de palen. De ruststand was 6-12 in het voordeel van onze groep. Mooie prestatie!
In de rust afgesproken om de tweede helft rustig op te bouwen en evenals in de eerste helft geconcentreerd met elkaar te blijven spelen. Om de één of andere reden wilde dit niet echt lukken en liepen de Leidsen vaak achter de feiten aan. Westlandia kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en wisten in de slotfase zelfs tot 1 punt verschil te naderen. SL is gelukkig ook een weerbare ploeg en met een goed eindspel wisten we vlak voor tijd de voorsprong tot 3 punten te vergroten. In de laatste seconden wist Westlandia nog een tegentreffer te produceren, maar SL ging met de eer strijken en met 2 punten op zak weer af te reizen naar Leiden. Eindstand 18-20 in ons voordeel.
Prima eerste helft dus, helaas een stuk mindere tweede helft. Volgende week naar HMC in Raamsdonkveer, ook dan missen we nog 2 basis speelsters. Weten we dit allemaal in goede banen te leiden?
Doelpuntenmakers waren Lonneke 4, Lotte 3, Liza 4, Anne 3/2, Efi 2, Marinke 3 en Floor 1
DS2 In de uitwedstrijd in de Lier tegen ODIS had DS2 de kans om plaats te wisselen met koploper ODIS, welke ploeg met 1 punt verschil op SL de huidige lijstaanvoerder is. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd de ruststand 10-10 bereikt. In de rust de knelpunten besproken en met oplossingen gekomen. Maar helaas in de tweede helft raakten de dames het spoor bijster en lieten daardoor de punten in de Lier. De einduitslag was 21-16 on het voordeel van ODIS.
Lessons learned zullen we maar zeggen…. Volgende week weer de volle winst dames!
Nogmaals dank voor het aansluiten bij DS!