Trainers clinic 2018
11 mei 18
redactie

Op zondag 29 april meldden zich om 9:00 uur in sporthal De Zijl een groep trainers, ouders en B-meiden voor een trainersclinic onder leiding van Erik van der Wel.

Onder het genot van een bak koffie en thee, volgden de trainers eerst anderhalf uur theorieles. Vragen die aan bod kwamen betroffen onder meer “waar denk je aan bij de D-leeftijd?”, “waar moet je aan denken als je training geeft?” en “hoe bouw je een training op?”.

Nadat het theoriegedeelte om 10:30 uur werd afgerond, kregen de trainers huiswerk: om 11:00 uur zou zich immers een groep D-spelers melden voor het praktijkgedeelte van de clinic! In het praktijkgedeelte gingen de trainers in koppels een kwartier lang aan de slag met zelfbedachte oefeningen.

Terwijl de kinderen en twee trainers zich in het zweet werkten, evalueerde Erik samen met de overige trainers de training. Hierbij werd onder meer gelet op het doel van de oefening en de begeleiding door de trainers. Een nuttige ervaring waar onze trainers veel aan hebben gehad!

Wij willen graag alle deelnemende trainers, ouders, B-meiden en jeugdspelers bedanken voor hun inzet en deelname. Speciale dank gaat uit naar Erik van der Wel die met zijn aanwijzingen heeft gezorgd voor nieuwe inzichten. Dit gaan wij zeker nog een keer doen!

Loading...