Damesselectie start het nieuwe jaar goed en halen met 4 punten de volle winst naar Leiden
12 januari 15
Wim Jautze

Dames1 opende het nieuwe jaar in onze vertrouwde 5 mei hal met de wedstrijd tegen DWS uit Schiedam. De eerste wedstrijd tegen DWS werd in Schiedam onnodig verloren, dus de ploeg was erop gebrand om er dit keer met de winst vandoor te gaan.

DWS startte met een open dekking waar wij gelijk goed gebruik van maakten door Liza vanuit de rechteropbouw positie te lanceren, 1-0. DWS kwam weer op gelijke voet. Bij de stand 5-5 begon steeds meer onrust in de Leidsche ploeg te sluipen waardoor er onnodig balverlies werd geleden waar DWS gretig gebruik van maakte. Hierdoor ging Saturnus met een 10-13 achterstand de rust in.

In de rust werd er vooral op gehamerd om rust in de aanval te houden en met goed teamspel naar schotkansen te spelen, gebruik maakten van de ruimte die DWS ons bood en om meer snelle tegenaanvallen te spelen

De tweede helft werd conform de afspraak ingeluid, echter het ging niet gelijk van een leien dakje. Van 10-13 kropen de Leidsche dames langzaam dichterbij en kwamen na 10 minuten op voorsprong 16-15. Dit was vooral te danken aan het rustiger opbouwen van de aanvallen met vaak creatief handbal en op het juiste moment de versnelling in te zetten Lonneke speelde hierin een belangrijke rol.

In deze fase werd ook het teamspel steeds beter en daar konden de hoeken ook goed van profiteren. Amy op de rechter hoek en Lotte op de linkerhoek, met een aantal snelle breaks, wisten met gevarieerde acties eigen kansen te benutten en schotkansen voor de teamgenoten te creëren.

Saturnus wist, met de nodige strijdlust, deze voorsprong vast te houden, mede door goed verdedigend werk en Masja die de nodige ballen uit het doel wist te ranselen.

De laatste 2 minuten, 21-19 op het scorebord. De spanning was om te snijden. DWS kwam terug tot 21-20 en in de laatste seconden kreeg DWS een penalty toegewezen. Wordt het 1 punt of 2 punten? Masja in het doel, inmiddels met de reputatie van penaltykiller, gaf nr 14 van DWS geen kans! Chapeau. De eerste 2 punten in het nieuwe jaar zijn binnen. Goed werk meiden!

Helaas ook afscheid van onze middenopbouwster Sacha, die naar verre streken gaat om daar samen met haar partner een nieuw leven op te bouwen. Sacha bedankt, vooral ook voor je vriendschap, en heel veel succes met jullie nieuwe uitdaging!

De doelpuntenmakers waren

Anne 4/3, Lotte 6/1, Marinke 3, Lonneke 3, Sacha 1, Amy 1, Wilma 1, Leonie 1, Liza1

Dames 2 bikkelde hard voor de 2 punten in een spannende wedstrijd tegen Schipluiden. De verdediging werkte prima in samenwerking met de betrouwbare goalies Marit en Sylvia. In de aanval werden vaak goede kansen gecreëerd en benut, met als gevolg een lichte voorsprong na het rustsignaal. De tweede helft werd ook een spannende en leuke pot handbal. De Leidsche dames gaan als team steeds sterker met elkaar spelen en dit leidt regelmatig tot mooie uitgespeelde kansen die steeds vaker worden benut. Een aantrekkelijke wedstrijd met een verdiende overwinning voor Saturnus Leiden, 18-17. De dames houden uitzicht op het kampioenschap. Wel moet dan a.s. dinsdag worden gewonnen tegen, de uitgestelde wedstrijd, MSV in Noordwijk.

Supporters weer bedankt! Komen jullie ons weer aanmoedigen bij de volgende wedstrijd?