DS1 Saturnus Leiden op karakter naar een gelijk spel tegen Aalsmeer. DS2 winnen ruim van Hillegom
20 januari 15
Wim Jautze

Ter inleiding: het is wel even wennen als 3 speelsters naar het buitenland vertrekken/zijn vertrokken. Daarnaast de pech dat cirkelspeelster Marinke in de tweede helft door haar enkel klapte en de komende weken zal moeten herstellen. Gelukkig is onze 2e keepster inmiddels weer volledig hersteld en inzetbaar.

Het eerste kwartier was voor Aalsmeer, een jonge snelle ploeg met goede technische vaardigheden. In het tweede kwartier van de eerste helft kwamen de Leidsen weer langszij bij de stand 6-6. Leonie zette met 6-7 de eerste punt voorsprong op het scorebord voor de Leidsche dames. Bij de stand 9-10 kwam Aalsmeer weer langszij en gingen met 11-10 de rust in. De eerste helft kenmerkte zich vooral door te veel balverlies, hetgeen mede veroorzaakt werd door een bal die bijna zwart van de hars was, welke overmatige plakkerigheid onze dames niet echt gewend zijn. Daarnaast werd er veel te weinig 1 tegen 1 gespeeld, terwijl er volop ruimte was door de meer open dekking van Aalsmeer.

Ondanks dat er door Saturnus strak werd verdedigd, was het afschermen van de cirkelspeelster niet altijd voldoende die dan ook een aantal vrije schotkansen kreeg.

In de rust afgesproken meer geconcentreerd te spelen, de cirkel van Aalsmeer uit te schakelen en in de aanval meer 1 tegen 1 te spelen, waar de mogelijkheid zich voordoet.

Het wilde toch niet direct vlotten in de tweede helft. Aalsmeer wist tot 17-14 uit te lopen. De solo scheids daarentegen strooide kwistig met 2 minuten straffen over en weer (9x), hetgeen niet altijd terecht en bevorderlijk was voor het spel. In de slotfase, bij de stand 20-19 voor Aalsmeer wist Amy in een snelle break out en vervolgens beheerst de gelijkmaker te scoren. De Leidsche dames wisten op karakter en goede vechtlust de tweede helft nipt te winnen en een verdiende gelijkspel, 20-20 in de wacht te slepen.

De dames bezetten nu de 4e plaats in de hoofdklasse D.

De doelpuntenmakers waren

Anne 3/2, Leonie 3, Liza 1, Amy 3, Marinke 2, Lonneke 2, Lotte 5/2, -1

DS2 bond, in hun uitwedstrijd, Hillegom aan de zegekar door ruim met 18-8 te winnen. Coach Monique vond het een degelijke wedstrijd, met een goede verdediging en een aanval die ‘oké’ was. Doelvrouwe Marit krijgt voor deze wedstrijd een pluim vanwege het goede keeperswerk.

Volgende week spelen zowel DS2 (11.40u – Hellas) als DS1 (13.10u – Snelwiek) weer in onze vertrouwde 5 mei hal. Kunnen wij dan weer rekenen op de aanmoedigingen van onze trouwe en misschien nieuwe supporters? Tot zondag!