Wedstrijdverslag Saturnus Dames 2 – Olympia D2
16 februari 13
redactie

Zondag 10 februari speelde dames 2 van Saturnus thuis tegen Olympia. Een maand eerder hadden we uit nog gelijkgespeeld, nadat we in de tweede helft een ruime voorsprong weg hadden gegeven. Tijd voor revanche dus!
Voor de wedstrijd hadden we afgesproken te proberen op tempo te spelen, ondanks het lage aantal wissels dat we hadden. Dit voornemen konden we in de eerste helft goed waarmaken. In de verdediging ging het prima, alleen de linkerhoek van Olympia was gevaarlijke en scoorde bij alle goals. In de aanval konden we door snel te spelen vaak iemand vrijspelen en daaruit scoren. Vooral afstandschoten werkten goed. Er zijn zelfs ook nog een paar breaks gelopen, al waren die niet altijd met een goede afloop..! De stand met rust was 12-6 voor Saturnus, een goed begin dus.
In de rust besloten we dat we wilden voorkomen dat we in de tweede helft zouden instorten, zoals in de vorige wedstrijd tegen Olympia wel was gebeurd. Dat ging aardig. De aanval liep nog steeds goed en snel en we wisten genoeg te scoren. De verdediging liep echter wat deuken op, omdat Olympia feller speelde en vooral omdat hun linkerhoek nog meer doelpunten ging maken.

Gelukkig bleef het gat groot genoeg om de wedstrijd uit te spelen en met een prima score te winnen: 23-18. Saturnus staat nu op de tweede plaats in de competitie. Volgende week spelen we uit tegen MSV.