Wedstrijdverslag Dames senioren 7 oktober
09 oktober 12
redactie

De buitencompetitie is bijna teneinde, de meeste teams trainen al lekker warm binnen en het kwik in de thermometer daalt gestaag. De dames van Saturnus stonden afgelopen zondag echter te trappelen om de een na laatste buitenwedstrijd tot een goed einde te brengen. Op eigen veld begon het team met twee wissels om 11.00 uur stipt tegen het team van Schipluiden. Saturnus stond voor het weekend derde in de poule, Schipluiden stond op een laatste plaats. Eitje dus..

Niet dus! Binnen mum van tijd greep Schipluiden een voorsprong van drie punten. Zoals wel vaker begonnen we de wedstrijd op z’n zachtst gezegd niet zo scherp. Met een mooi schot van Janna kwamen we van de 0 af en toen begon het eindelijk te draaien. De rest van de eerst helft ging heel gelijk op. Beiden teams wisten geen voorsprong van meer dan 1 of twee punten te pakken. Schipluiden was vooral gevaarlijk aan de linkerkant, met een goede opbouwer en een zeer goede schutter op de linkerhoek.

Saturnus moest het hebben van enkele afstandsschoten en vooral van manoeuvres op de cirkel van Marieke en Nathalie, die vaak uitmonden in doelpunten. Met een 13-12 ruststand in het voordeel van Leiden was er echter nog niets besloten. De tweede helft begon moeizaam bij beide partijen. Het was duidelijk te zien dat zowel Saturnus als Schipluiden in de rust had besloten in de verdediging orde op zaken te stellen en geen doelpunten meer weg te geven. Vooral Saturnus hadden veel moeite door door de verdediging heen te breken en te scoren. Met een aantal breakouts door slordig balverlies aan onze kant, kon Schipluiden een voorsprong pakken en deze uitbreiden tot 14-17. Met nog zo’n tien minuten te spelen en een gele kaart (!) voor coach Mo wegens illegaal deelnemen aan het spel, werd de moeheid aan beide kanten zichtbaar.

Wonder boven wonder (en door goed verdedigend werk) wist Saturnus de stand toch nog gelijk te brengen en zelfs uit te bouwen tot twee punten. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en was de eindstand uiteindelijk 19-17 in het voordeel van Saturnus. Met deze overwinning staat het damesteam nu op de tweede plaats in de buitencompetitie (4e klasse) op drie punten achterstand van de nummer 1. Komende zondag staat de laatste buitenwedstrijd gepland tegen DIOS.