Wedstrijdverslag Dames B jeugd 7 oktober
09 oktober 12
redactie

De meiden van de B speelden afgelopen zondag alweer hun laatste wedstrijd in de buitencompetitie. Met een prima 4e plaats in de middenmoot konden ze bij voorbaat al terugkijken op een goede reeks wedstrijden. De tegenstander was EHC en bij aankomst in Den Haag vertelde de coach meteen maar even dat ze vandaag hoe dan ook kampioen zouden worden. We hadden blijkbaar een goede tegenstander getroffen…

Hier waren de meiden echter niet van onder de indruk, want met een mooi eerste goal van Fatiha was het Saturnus die de eerste voorsprong pakte. Het was een spannende eerste helft, waarin Saturnus zeker niet onderdeed voor EHC. We wisten goed gebruik te maken van de agressieve verdediging van EHC door de bal veel naar Liza, Fatiha en Annika te spelen, die heel goed vrijstonden achter die uitstappende verdedigers. Hieruit maakte Saturnus de meeste doelpunten. De ruststand was dan ook 11-7, nog zeker geen gespeelde wedstrijd.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid echter toch toe en kon EHC door veel breakouts de voorsprong steeds verder uitbreiden. In de aanval werd het voor Saturnus steeds moeilijker gaatjes te vinden en ook had EHC geleerd van de eerste helft, door onze cirkel geen ruimte meer te geven. Saturnus gaf niet op en probeerde samen met topkeeper Fee (die de enige penalty van de wedstrijd stopte!) de schade beperkt te houden. Uiteindelijk kwam de eindstand op 24-9. Ondanks de dikke nederlaag was het zeker geen slechte wedstrijd en kan dit team in de binnencompetitie alleen maar groeien en beter worden!