Wedstrijdverslag Dames 2 18 november
20 november 12
redactie

Het tweede damesteam van Saturnus speelde zondagochtend om 10h30 tegen het Warmunda. De kampioenswedstrijd van het vorige binnenseizoen ging ook al tussen deze twee teams. Toendertijd moest Saturnus winnen of gelijkspelen om het kampioensschap in de wacht te slepen. Bij verlies zou Warmunda kampioen worden. Die wedstrijd begon met een enorme voorsprong voor Saturnus, maar eindigde bloedstollend doordat Warmunda terugkwam tot 16-16 en Saturnus dus op het randje kampioen wist te worden. Door een vreemde regeling promoveerde toch beide teams en zitten ze dit seizoen weer in dezelfde poule.

Door de eerdere ontmoeting was Saturnus gewaarschuwd en begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd. Met voldoende wissels (3 en een half) kon er dan ook op tempo gespeeld worden. Enigszins tegen de verwachting in bood Warmunda weinig tegenstand in hun verdediging. Door snel druk leggen ontstonden veel gaten in en kon Saturnus vaak vrij gemakkelijk scoren. Vooral Oznur had haar dag en knalde er de een na de ander in. De verdediging van Saturnus stond goed. Op de paar momenten dat de verdediging het liet afweten, stond Marit klaar in bloedvorm (ze liet maar 4 ballen door). De ruststand was dan ook 11-4 in het voordeel van Saturnus. Ondanks de prima stand overtuigde Saturnus zich in de rust ervan nog niet gewonnen te hebben en vooral geconcentreerd te blijven. We wilden liever geen herhaling van vorig jaar. De tweede helft begon goed, de voorsprong bleef in stand, al wist Warmunda al wat makkelijker te scoren dan in de eerste helft. Halverwege de twee helft sloeg de spanning toe en gooide Saturnus de ene baggerbal na de andere, waardoor het team gestrest werd en Warmunda zelfs liet terugkomen tot 4 punten achterstand. Gelukkig kwam op de een of andere manier na een paar minuten de rust toe, gingen we weer scoren en kreeg Warmunda door dat ze de wedstrijd niet gingen winnen. De tweede helft werd goed uitgespeeld, met nog een paar mooie doelpunten. De eindstand was 22-14 in het voordeel van Saturnus, uiteindelijk toch een vrij makkelijke overwinning. Door de winst staat Saturnus nu na drie wedstrijden op de tweede plaats in de poule.