Sinterkerst 2015
22 december 15
redactie

[rev_slider alias=”sinterkerst-2015″]

Hoe krijg je de teambegeleiding binnen anderhalf uur horendol en gillend gek? Je organiseert gewoon een Sinterkerstbijeenkomst bij Saturnus Leiden!

Vrijdagavond 11 december verzamelden de C- en E-jeugd zich in de Saturnuskantine. Vol verwachting en een cadeautje onder de arm was iedereen goedgemutst naar het clubhuis gekomen om daar plaats te nemen rondom twee speeltafels vol lekkernijen. Lotte schonk heerlijke warme chocolademelk en koude limonade en Sjoerd nam de algehele presentatie voor zijn rekening. We begonnen met een leuke kwis waarbij de C-jeugd (inclusief 2 min of meer volwassen teambegeleiders) het opnam tegen de E-jeugd. Aan de hand van allerlei foto’s en filmpjes kregen de teams verschillende vragen voorgelegd waarbij de woordvoerder van ieder team de antwoorden moest geven. Je zou denken: kat in het bakkie voor de C-dames en hun begeleiding, maar oh oh oh, wat was het een spannende strijd. Met slechts één vraag verschil wist de C-jeugd de overwinning naar zich toe te trekken en verzekerden zij zich van de wisseltrofee: een knalroze badeend die, zolang het duurt, bij Sydney thuis mag logeren.

Daarna was het tijd voor het cadeautjesspel. Met behulp van een dobbelsteen gingen de cadeautjes van hand tot hand, wisselden mensen van stoel en moest, al dan niet met een zuur gezicht, soms een cadeautje worden afgestaan. Beide teams produceerden regelmatig de nodige decibellen en deden qua luidruchtigheid niet voor elkaar onder. Wat een gegil! Tegen het einde van het spel werden de cadeautjes ontdaan van hun verpakking. Na nog een laatste speelronde van 5 minuten waren de cadeautjes definitief verdeeld. Iedereen een cadeautje? Yeahhh! Was het gezellig? Yeahhh! Is everybody happy? Yeahhhh!

Nou ja, niet everybody. Pas na een paar dagen was de pieptoon in de oren van de teambegeleiders verdwenen…. Ha, ha, ha.

Namens alle aanwezigen dank aan het jeugdbestuur voor het organiseren van deze spetterende Sinterkerstbijeenkomst en speciale dank aan Lotte en Sjoerd voor de goede verzorging!

Loading...