Scholentoernooi 2016
16 juni 16
redactie

Jaarlijks wordt op het terrein van Saturnus het handbal scholentoernooi voor Leidse basisscholen georganiseerd. Dit jaar op woensdag 15 juni. De velden stonden klaar, er was muziek en de draaiboeken waren af, en toen kwam om 11 uur de regen met bakken uit de hemel vallen. Gelukkig scheen een uurtje later de zon weer en kon het toernooi gewoon doorgaan!

Meer dan 15 teams met kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van verschillende scholen speelden mee. Ook veel ouders hadden de moeite genomen te komen kijken. Sommige kinderen kenden het handbalspel al, anderen nog niet. Maar dat werd snel aangeleerd en er werden aan alle kanten mooie doelpunten gemaakt. De studenten van het Da Vinci college waren aanwezig om de wedstrijdjes te begeleiden en studenten van de pabo leidden de hele middag in goede banen.

Op het asfaltveld werd zelfs nog een echte handbalclinic gegeven. Alle kinderen die het handballen leuk vonden zijn van harte welkom eens een training mee te komen doen. De komende weken kan dit op donderdagavond van 7 tot 8.

Loading...