Saturnus HS1 – SOS-Kwieksport HS1
09 oktober 16
Marijn van de Sterre

Het is weer zover, het nieuwe seizoen is begonnen. En omdat we vorig jaar kampioen zijn geworden spelen we nu een klasse hoger. Wat wel te merken was…

We speelde thuis tegen SOS-Kwieksport. We gingen fel van start en dat leidde tot twee resultaten. De eerste was positief, we kwamen al snel op voorsprong 3-1. De tweede was iets minder. De manier van fluiten lag ons niet zo. Al het fysieke dat niet helemaal frontaal was werd afgestraft. Nou zou je denken dat zodra je dit door hebt je je spel hierdoor aanpast. En dat deden we ook wel, het lukte alleen niet zo. Dit leverde verschillende 2 minuten op, maar ook een dekking die erg sterk was. Zo gingen we met een punt of vier voor het laatste deel van de eerste helft in. En toen wilde het niet meer zo, voornamelijk ook doordat het conditioneel erg zwaar was. Met rust nog net voor. 9-8

Tweede lukte het ons om nog meer 2 minuten straffen te krijgen dan in de eerste helft. (11 in totaal, 1 rode kaart). Desondanks bleven we continue een paar punten voor staan. En we hadden op gegeven moment 2 man ondertal voor 2 minuten. Resultaat in die periode: Geen doelpunten tegen, wel 1 gemaakt. Klasse gedaan mannen! Toch werd er een stuk meer gescoord dan in de eerste helft. Met een uiteindelijke winst van 22-19.

Het was een zwaar bevochten wedstrijd met niet altijd even mooi handbal, maar de eerste punten zijn binnen. En waar het spel er soms wat minder uitzag, zelf liepen we er strak bij in nieuwe shirts, bedankt Marcel en Daan!