Naschoolse Activiteit Balsport
02 november 16
redactie

nsaclinic_1

16 kinderen stappen enthousiast de gymzaal binnen. Ze hebben er een hele dag school op zitten en staan te trappelen om hun energie kwijt te kunnen. Daarvoor zijn ze vanmiddag op de juiste plek!
Handbalvereniging  Saturnus biedt namelijk een naschoolse sport clinic aan. Afgelopen weken is dit voorbereid in samenwerking met de combinatie functionarissen in de Mors, Sjoerd Jenninga en Arjen Kooiman. Elke donderdag middag gelijk uit school hebben kinderen van groep 6-8 van de basisscholen Pacelli, Morskring en ELS de mogelijkheid om na schooltijd deel te nemen aan sport activiteiten. Vandaag dus handbal.

Tijdens de warming up wordt er gestreden in estafettevorm en worden alle spieren warmgemaakt. De sfeer zit er gelijk goed in. Daarna volgen dribbel oefeningen, afwerken op doel en een wedstijdvorm. Saturnus trainers Sjoerd, Ninka en Myra geven aanwijzingen en helpen een handje. Dit is echt een groep met potentie gezien de mooie duels, lob balletjes en keepersreddingen! Een aantal kinderen mag ’s avonds weer aan de bak tijdens de schoolsport cursus handbal.

De combinatiefunctionarissen hebben contacten met alle sportverenigingen in en rond de Mors. Zo is ook het lijntje met Saturnus al eerder gelegd en ook deze keer stonden de trainers van Saturnus weer klaar om de clinic te verzorgen. Top! Bedankt!

Loading...