Loon naar werken gaat niet altijd op: DS1 SL verliest met 22-24 van koploper Schipluiden.
09 februari 15
Wim Jautze

DS1. Vanaf de eerste minuut tot en met de laatste minuut speelden de dames van SL vooral op karakter en goed spel een prima wedstrijd. Hard werken wordt vaak beloond, maar vandaag trokken de Leidsen met 22-24 aan het kortste eind. Loon naar werken gaat dus niet altijd op.

De eerste helft ging het gelijk op en scoorden beide ploegen om en om. Vooral de verdediging stond bij SL als een huis, waar spelmaakster nr 7 van Schipluiden goed in de tang werd genomen. Aanvallend wist SL een aantal fraaie doelpunten te maken door gebruik te maken van de gaatjes die in de dekking van Schipluiden vielen. Ruststand 11-9 voor de Leidse ploeg.

In de rust afgesproken om niet met het gejaagde spelletje van Schipluiden mee te gaan maar ook op tijd te temporiseren, om zo de focus op ons eigen spel te blijven behouden. Dit lukt aanvankelijk prima en liep SL uit naar 3 punten voorsprong. Na ongeveer 12 minuten in de tweede helft had SL de pech om een aantal tijdstraffen achter elkaar te krijgen, hetgeen Schipluiden in de gelegenheid bracht om weer langszij te komen. In de laatste fase van de wedstrijd wist Schipluiden steeds een puntje voor te komen ondanks het harde werken en goede spel van de ploeg uit Leiden.
In de slotseconden kreeg Schipluiden nog een pingel en bepaalden toen definitief de uitslag op 22-24 voor de tegenstanders.

Het kan gebeuren dat je verliest, maar toch met een goed gevoel op de wedstrijd kan terugkijken. Goed gewerkt meiden en op naar de eerstvolgende 2 punten. Dank aan Efi, Nathalie en Rachelle die op prima wijze de ploeg hebben aangevuld.

Doelpuntenmakers
Lotte 4, Lonneke 6, Anne 5/1, Wilma 2, Liza 3 en Amy 2.

DS2 speelde ook thuis en wel tegen de reserves van EHC uit Leidschendam. Het werd voor de Leidsen een wedstrijd met prima verdedigend werk en aanvallend was het lastig tegen de stugge dekking van de ploeg uit Leidschendam. In de tweede helft wisten de Leidsen een klein gaatje te slaan om dit uiteindelijk niet meer uit handen te geven. Een verdiende en nipte overwinning 13-12 voor SL. De dames staan inmiddels op de 2e plaats. Volgende wedstrijd tegen de nr 1: ODIS. Wat gaat het worden in deze leuke en spannende competitie?

Dank weer aan onze supporters! Komt u ons bij de e.v. thuiswedstrijd weer aanmoedigen? Het doet ons goed als de tribune weer goed gevuld is met onze supporters.
Met vriendelijke groet, damesselectie Saturnus Leiden.

Loading...