Het was blue Sunday voor de damesselectie van Saturnus Leiden
26 januari 15
Wim Jautze

DS1 moest het opnemen tegen de rode lantaarndrager Snelwiek. Een wedstrijd die goed is voor het wegwerken van het kleine negatieve doelsaldo (-4). De beginsituatie was, dat van de 8 veldspelers er 2 niet meededen, vanwege ziekte en blessure. Het team werd aangevuld met een aantal speelsters uit de reservegroep. Het is goed om speelsters uit de reservegroep ervaring te laten opdoen in het eerste team.

De eerste helft werd er, met de rem erop, gedecideerd naar een ruststand van 12-2 gespeeld. 2 tegendoelpunten maak je niet vaak mee, dit is dan ook het resultaat van goed verdedigingswerk en dito keepster als betrouwbare sluitpost. SL heeft op dit moment in de hoofdklasse D de minst gepasseerde verdediging. Een compliment waard.

Als we aanvallend meer gaan leren scoren, dat kunnen we vwb de aanvalseffectiviteit van de achtste plek omhoog gaan werken. In de rust spaken we af om meer op de snelle tegenaanvallen te gaan spelen tegen het trage Snelwiek, met 30 doelpunten als eindresultaat in het vooruitzicht.

Hoe bedrogen kan je uitkomen. De tweede helft werd slap en ongeïnspireerd. We lieten Snelwiek zowaar nog 8x het doel treffen terwijl SL slechts 9 keer de bal in het netje wist te leggen.  De scheidsen deden ook nog een duit in het zakje door met tijdstraffen te strooien. Ondanks de 21-10 overwinning heerste er bij de coach een ontevreden gevoel over het resultaat van deze  wedstrijd. Wel was er bij  hem een goed gevoel voor de dames uit de reserveploeg die hun debuut maakten in het eerste team. Floor en Efi maakten dan ook hun eerste debuut doelpunt, een pluim voor de deze dames die een goede indruk hebben achter gelaten.

Doelpuntenmakers waren

Leonie 3, Lotte 5, Anne 5/2, Wilma 1, Amy 2, Liza 3, Floor 1 en Efy 1.

DS2 speelde vooral tegen zichzelf tegen het jeugdige Hellas. Van de altijd solide verdediging was nu weinig te bemerken en de groei in het teamspel tijdens de aanval liep nu averij op. Vooral in de tweede helft werden over en weer de nodige doelpunten gescoord. Hierdoor kon SL  de opgelopen achterstand niet inhalen en liepen achter de feiten aan met een 22-27 nederlaag tot gevolg.

Volgende week speelt dames1 uit tegen Heerle. Heerle heeft 1 punt achterstand op SL. SL speelt dus om behoud van de 4e plaats in de hoofdklasse D.

Supporters bedankt voor de nodige aanmoedigingen. Kunnen wij de volgende thuiswedstrijd weer op uw steun rekenen?