Helius HS1 – Saturnus HS1
06 november 16
Marijn van de Sterre

Vandaag speelde we uit tegen Helius. Een snel team en zelf misten we twee van de vaste opbouwers. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Zeker in het begin was te merken dat het een ongebruikelijke opstelling was, de aanval liep voor geen meter en de verdediging was tam. Zo stonden we na 6 minuten 5-0 achter. Duidelijk geen goede start dus. Daarna kwam de draai erin en knokte we ons terug naar 9-9. In de eindperiode van de eerste helft liepen we (weer) tegen wat 2 minuten straffen aan, waar Helius dankbaar gebruik van maakte. Ruststand 14-10.

Tweede helft begonnen we ook weer met vier man in het veld (iets wat ik even gemist had) en zo werd het meteen 16-10. Maar weer wisten we ons te herpakken en met vereende krachten maakte we opnieuw een inhaalslag. Met nog iets meer als tien minuten te spelen was de stand 21-19. Helaas was de koek (en de concentratie) daarna op en was de laatste tien minuten…, laten we zeggen: niet zo best. Eindstand 29-22

Zelf wel weer lekker staan keepen en er een hoop ballen uitgehouden. Alleen van de penalty’s was er maar 1 die ik echt in het oog had.