Een mooie afsluiting van de handbal introductiecursus 2014
03 februari 14
Sjoerd

door Sjoerd Ypma, geschreven op 29 januari 2014DSCN1078

Wij hebben de introductiecursus afgerond met een mini toernooi samen met de hele jeugd van Saturnus. Het was leuk om te zien, dat er door de jongens en meisje met veel plezier en inzet gespeeld werd en dat iedereen rekening hield met het niveau van de introductie kinderen. De nieuwe instroom lijkt vooralsnog veelbelovend.

Terugkijkend op de 10 introductielessen was het hard werken. Ofschoon ik nu ongeveer een jaar training geef, was dit de eerste keer dat ik vast voor een jonge groep beginners stond. Wat een dynamiek, wat een energie en wat een stuiterballen. Overigens met dank aan Lotte voor alle input en hulp met het in goede banen leiden van alle lessen.

Na 10 lessen hard werken is waarschijnlijk mijn grootste leerpunt dat je kinderen in beweging moet houden om hun aandacht en inzet vast te houden. Daarnaast heb ik nu proefondervindelijk vastgesteld dat 45 minuten trainen te kort is om constructies en circuits op te bouwen en af te breken. Oftewel kijken of het volgende keer lukt om de ouders hier meer bij te betrekken.

Loading...