DS1 van SL oppermachtig tegen HMC en de reserves slepen er verdiend nog een gelijkspel uit tegen EHC
24 november 14
Wim Jautze

DS1 speelde zondagmiddag, helaas zonder Judith vanwege een fietsongeval, tegen de nr. 3 uit de hoofdklasse D HMC. In de eerste helft ging het in de eerste 10 minuten nog gelijk op. Na de stand 5-5 begon SL langzaam uit te lopen. De Leidse ploeg speelde geconcentreerd en fel en wisten met effectief aanvalsspel en een goed georganiseerde verdediging, met Masja als ijzersterke goalie er achter, de gunstige ruststand van 14-9 voor SL op het scorebord neer te zetten.

Ronald, onze trouwe supporter, zowel bij de trainingen op donderdag als bij alle thuiswedstrijden, trakteerde de meiden in de rust op een flesje dorstlesser. Bedankt Ronald! We spraken in de rust af het goede spel de volle resterende 30 minuten vast te houden, rekening houdend met het feit dat HMC uit een ander vaatje kon gaan tappen. Echter dit laatste bleef uit…..

In de tweede helft eisten beide scheidsen de hoofdrol op, door nog meer dan in de eerste helft aan beide zijden frequent tijdstraffen en pingels uit te delen, in totaal 23 pingels over de hele wedstrijd. Jammer voor het handbalspel. Anne is onze pingel specialiste en schoot 8x raak vanaf 7m. HMC kon niet voorkomen dat SL liep steeds verder uitliep naar de verdiende eindstand 21-13. SL staat nu op de 5e plaats in de ranglijst. A.s. zaterdagavond om 19.15u speelt SL uit bij koploper WHC in de sporthal Loosduinen. Gaan we stunten? Met de ondersteuning van onze trouwe supporters is die kans het grootst!. Trouwens het aantal supporters op de tribune wordt steeds talrijker! Dank!

Doelpuntenmakers waren:

Anne 10/8, Lotte 4, Lonneke 3, Marinke 2, Amy 1, Liza 1

De reserves van SL speelden in de Fluit tegen EHC. Het grootste deel van de wedstrijd had EHC de beste score, echter tegen het eind van de wedstrijd wisten de meiden van SL een gelijkspel in de wacht te slepen 13-13. SL had verreweg het beste en goed georganiseerde veldspel, echter het afronden is punt van aandacht.