DS1 SL verspeelt kansen op een hogere eindklassering door onnodig verlies tegen HWC
30 maart 15
Wim Jautze

De eerste wedstrijd tegen HWC werd overtuigend met 21-14 door SL gewonnen. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden om de 2 punten te bemachtigen, maar daar zat wel de uitdaging voor de returnwedstrijd in.

De opening van de wedstrijd van DS1 tegen HWC was hoopgevend op een goede partij. 2-0 na goed uitgespeelde kansen. Een overwinning zou ook een mooi afscheidscadeau zijn voor Marinke (wegens blessure 1 minuut gespeeld) en Lonneke die hun laatste thuiswedstrijd speelden. Echter SL was in aanvallend opzicht het spoor helemaal bijster. Werd er goed verdedigd (eerste helft slechts 6 tegendoelpunten) zo konden de Leidsen aanvallend geen potten breken. 100% kansen werden simpel gemist en het ontbrak vooral aan effectief doelgericht handbal, kansen benutten en zelfvertrouwen. Van de opdracht offensief verdedigen, snelle tegenaanvallen spelen en effectief spel rond de cirkel kwam dus niet veel terecht.

Na het rustsignaal stonden er slechts 5 doelpunten van SL op het scorebord.

In de rust werden de puntjes stevig op de i gezet. Dit leidde ertoe dat het aanvallende teamspel in de tweede helft iets beter ging, maar verdedigend lieten de Leidsen nu te veel gaten vallen, waar HWC gretig gebruik van maakte. Het ontbrak niet aan (zichtbaar) goede wil, maar wel aan zelfvertrouwen en effectief handbal binnen de groep.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de 1 minuut speeltijd die Marinke kreeg en liet zien welke meerwaarde zij altijd voor de ploeg heeft gehad. Het forceren van een goede doorgang voor medespeelsters en een mooi doelpunt. Evenals Lonneke, die hard zwoegde voor de punten en totaal 4x scoorde. Vlak voor tijd werd een publiekswissel ingelast en werd van beide speelsters onder luid applaus van ploeggenoten en publiek afscheid genomen.

De eindstand was 16-19 in het voordeel van HWC. De bijgestelde doelstelling, na een prima eerste helft van de competitie, zo hoog mogelijk in het ‘linker rijtje’ wordt niet gehaald. SL bezet nu de 8e plaats en zal er in de laatste wedstrijd tegen Leidsche Rijn flink tegenaan moeten gaan om deze plaats in de eindklassering vast te houden.

Supporters veel dank voor jullie trouwe ondersteuning dit seizoen! Volgend seizoen komen er weer nieuwe kansen en wij hopen dan weer op uw steun te mogen rekenen.