DS1 SL kwam te kort tegen Heerle
02 februari 15
Wim Jautze

DS1 speelde afgelopen zaterdagavond in Wouw tegen Heerle met als inzet het behoud van de 4e plek door SL. Vanwege de te smalle bezetting van DS1 waren 2 speelsters uit de reservegroep aangesloten bij de hoofdmacht.

In de eerste helft was Heerle duidelijk de betere ploeg en wisten regelmatig met snel en effectief handbal door de SL verdediging te breken en scoorden 10x uit spelsituaties, 3x uit breaks en 1 keer een penalty. Aan SL zijde verliepen de aanvallen te stroef en werd uit 5 spelsituaties gescoord en 3x uit een penalty. Ruststand was 14-8.

In de rust werd afgesproken meer rust in de aanvallen te brengen en de verdediging beter te dichten. In de verdediging werden de linies beter gesloten waardoor Heerle minder kansen uit spelsituaties kreeg. Heerle ging steeds vaker open verdedigen waar SL moeite mee had en dit leidde te vaak tot balverlies, waardoor Heerle in de break kon gaan. SL wist 6x uit een spelsituatie te scoren, 2x uit een break en 2x uit een pingel.

De tweede helft werd een gelijk spel 10-10, echter het eindresultaat kwam hierdoor op 24-18 in het voordeel van de Wouwse ploeg. SL is door dit verlies naar de 5e plaats gezakt. Helaas ging Amy door haar enkel heen en nu maar hopen dat zij weer snel op de been is.

De doelpuntenmakers waren

Wilma 1, Lotte 3, Amy 3, Anne 7/5, Leonie 1, Lonneke 1 en Nathalie 1.

Volgende week voor DS1 de kraker tegen Schipluiden in onze vertrouwde 5 mei hal. Kunnen wij weer op onze trouwe en nieuwe supporters rekenen om ons aan te moedigen?

DS2 speelde zondag uit tegen HVV een goede pot handbal. Er werd volop strijd geleverd door onze meiden met mooie acties en doelpunten. HVV wist vaak langszij te komen, maar SL wist steeds weer een kleine voorspong te nemen. In de rust werden de puntjes op de i gezet, hetgeen vertaalde in een prima 2e helft waarin de Leidsen uiteindelijk verdiend met 20-17 wonnen.

Witte rook uit de Saturnus Leiden schoorsteen

Wim liet na afloop van beide wedstrijden weten dat hij met het bestuur is overeengekomen om ook het komende seizoen de hoofdtrainer van de damesselectie SL te zijn.

Met vriendelijke groeten, damesselectie Saturnus Leiden.