Dames1 en de reserves van Saturnus Leiden op dreef in de 5 mei hal en winnen beiden verdiend!
17 november 14
Wim Jautze

Dames1 van Saturnus Leiden ontvingen zondagmiddag de reserves van Westlandia. Westlandia was op volle sterkte en de dames van Saturnus Leiden konden, na een lange revalidatie periode, Amy Blansjaar weer de eerste speelminuten geven. Doelvrouw Sylvia Buur kampt nog steeds met een hardnekkige enkelblessure.

De opening was voor Saturnus Leiden met een 2-0 voorsprong. Beide ploegen merkten al dat de vis duur betaald zou worden. Dit bleek ook uit de ruststand 8-7 in het voordeel van de Leidsen.

Het was voor de tweede helft van belang om de rust in het hoofd te houden en met geduld vanuit de basis te spelen. Dit gebeurde dan ook prima. Verdedigend was de samenwerking tussen de speelsters en keepster optimaal. De nodige aanvalsacties van Westlandia werden door de verdediging in de kiem gesmoord en de ballen die toch doorkwamen werden door de prima keepende Masja Krösschell uit het doel gewerkt. Aanvallend werd er goed als team samengewerkt en gestaag liepen de Leidsen uit naar een 5 punten voorsprong. Bij 20-25 was de strijd eigenlijk gestreden, maar liet Saturnus Leiden in de slotminuten toe dat Westlandia nog 2x kon scoren. Een prima wedstrijd van de dames, waarbij ze als team een verdiende 20-17 op Westlandia behaalden.

De doelpunten werden gemaakt door

Lotte 5x, Liza 3x, Lonneke 1x, Anne 4/1x, Marinke 3x, Amy 1x, Sacha 1x en Leonie 2x

De reserves van Saturnus Leiden ontvingen de hoofdmacht van HVV uit Voorschoten. In de eerste helft ging het bij de Leidsen te veel op en neer met het spel en resultaat, maar in de tweede helft nam de ploeg uit Leiden het initiatief definitief in eigen handen en wisten met 23-20 een verdiende overwinning in de wacht te slepen.

Supporters bedankt voor jullie ondersteuning! Tot de volgende wedstrijd.