Dames 1 SL sluiten het jaar af met een verdiende overwinning, 17-14, op Leidsche Rijn
25 december 14
Wim Jautze

Onze laatste wedstrijd dit jaar. De tegenstander Leidsche Rijn heeft net als SL 10 punten verzameld in de competitie. 5 gewonnen en 5 verloren wedstrijden.

Vandaag dus de mogelijkheid voor SL om 2 punten afstand te nemen. Van beide partijen waren de nodige supporters gesignaleerd op de tribune.

SL begon te terughoudend aan de wedstrijd. Verdedigend werden de linies goed gesloten, punt was wel dat er te weinig op de balbezit werd gejaagd. Het gevolg was dat hierdoor te weinig breaks gelopen en de afronding van ons spel rond cirkel was moeizaam en leidde tot teveel schotfouten c.q. balverlies.

In de rust keek onze ploeg tegen een 7-9 achterstand aan. We spraken af dat we, volgens afspraak, veel meer offensief gedrag in de verdediging zouden laten zien, meer snelle tegenaanvallen zouden spelen en scherper in de afronding zouden zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Goed offensief verdedigend werk was het gevolg en leverde de nodige break kansen op. Ook de afronding werd in de tweede helft steeds beter. Daarnaast speelde keepster Masja een uitstekende wedstrijd, stopte in totaal 58% van alle doelschoten en wist ook een aantal pingels te stoppen. Leidsche Rijn kwam er niet meer aan te pas en wonnen de meiden van SL verdiend met 17-14, ondanks het gemis van 3 basis spelers, 1 geblesseerd en 2 die om privé redenen niet beschikbaar waren. SL sluit de eerste helft van de competitie af met een goed resultaat, 12 punten uit 11 wedstrijden.

Dank aan Nathalie en Marit die de ploeg completeerden en onze trouwe supporters die ons steeds weer komen aanmoedigen! Supporter Ronald dank voor de kerstkaarten die je voor de ploeg had meegenomen! Ook dank aan beheerder Johan die altijd voor knetterende en opzwepende warming up muziek zorgt! en Sjoerd die vaak binnen 5 minuten het verslag op de SL website plaatst. Wij hopen het nieuwe jaar weer op uw ondersteuning te mogen rekenen.